BIFF 2020

Takk for i år, BIFF 2018!

biff publikumsrekord.jpg

Bergen internasjonale filmfestival er overstått for 19. gang og kan skilte med rekordoppslutning på nær 68 500 besøk over en ni dagers periode. BIFF er landets største filmfestival og blant de største kulturarrangementer i Bergen.

BIFF er den festivalen i Norge med det mest omfattende programinnholdet, hvor blant annet menneskerettighetsprogrammet Checkpoints og miljøprogrammet Klimafestivalen er to av de mest fremtredende innenfor dokumentarfilmfeltet. Utstillingen BIFF Expanded belyser interessante trender innen Virtual Reality med en egen årlig utstilling i Visningsrommet på USF Verftet. I tillegg ble det i år arrangert blant annet hundekino og en rekke visninger med live musikk i brytningspunktet mellom musikkfilm og filmmusikk.

Fredsprisvinnerportrett på programmet

- Med filmportrettet av Nobel fredsprisvinner Nadia Murad på programmet, i tillegg til en rekke øvrige samfunnsaktuelle dokumentarfilmer, viser BIFF sin aktualitet overfor et trofast og økende publikum, uttaler festivalleder Tor Fosse. Han berømmer festivalens sponsorer og tilskuddspartnere - og særskilt Sparebanken Vest for rause gaver til BIFF.

Filmformidling av film i sentrum

BIFF sto i år som arrangør av «Konvent for filmformidling» som samler store deler av bransjen til debatter og foredrag med innslag av både norske og internasjonale eksperter på feltet. I tillegg fant også nysatsingen Doc Norway Market sted under BIFF, hvor mange av landets mest fremtredende dokumentarfilmskapere møtte amerikanske oppkjøpere og festivalprogrammerere for å belyse norske produksjoner i anmarsj. BIFF er blitt en viktig arena for dokumentarfilmskapere – både norske så vel som internasjonale regissører og produsenter.

EN AFFÆRE vant publikumsprisen

Filmen som i år vant Filmwebs Publikumspris var den norske spillefilmen EN AFFÆRE av Henrik Martin Dahlsbakken.

- Jeg er spesielt glad for at Henrik dro hjem prisen på kr. 70 000 i annonsering på Filmweb, sier Fosse, som har arbeidet med Dahlsbakken med hans forrige film og avslutter: Henrik er en regi-komét på den norske filmhimmelen og blir en av våre fremste filmskapere – ever!

20-års jubileet for BIFF feires fra 25. september til 3. oktober 2019.