BIFF 2020

Spesialvisning: The Silence of Others

The Silence of Others

 

Bergen Internasjonale Filmfestival, i samarbeid med Cinemateket i Bergen, arrangerer spesialvisning av den høyst aktuelle THE SILENCE OF OTHERS (2018) på Cinemateket den 13. november kl. 18:00

KJØP BILLETT

For de en million nordmennene som hvert år ferierer i Spania, virker overgrepene begått under Francos 40 år lange militærdiktatur å tilhøre en fjern fortid. Omfanget av overgrepene er heller ikke viden kjent. I landet som først oppnådde demokrati på 80-tallet, er følgene av regimet fremdeles synlige, og diktatoren har fremdeles støtte hos enkelte. Historien om hans ettermæle er også en sentral del av samfunnsdebatten i Spania, nå sist om flytting av Francos grav.

I den prisvinnende dokumentaren THE SILENCE OF OTHERS følger vi de første forsøkene på å reise tiltale mot kriminelle handlinger begått under regimet. Gjennom å følge blant annet overlevende fra konsentrasjonsleirer, bortførte barn og torturofre over hele 6 år, får vi se en grasrotbevegelse ta opp kampen mot den kollektive og statsledede glemselen som stadig preger det spanske samfunnet og hindrer et oppgjør mot de humanitære overgrepene. Med ingen ringere enn Pedro Almodóvar som eksekutiv produsent, er denne dokumentaren, som blant annet vant både publikumsprisen i Panorama-programmet og Peace Film Prize under Berlinalen, en viktig menneskerettslig begivenhet.

KJØP BILLETT

Original tittel: El Silencio de los Otros
Spania / 2018 / 1t 36min
Spansk tale / Engelske undertekster