BIFF 2020

Spesialvisning i Oslo av ON HER SHOULDERS med regissørbesøk

on her shoulders.jpg

 

I anledning årets utdeling av Nobels fredspris viser BIFF, i samarbeid med Nobels Fredssenter og HUMAN International Documentary Film Festival, dokumentaren ON HER SHOULDERS på VEGA SCENE i Oslo. Filmen ble vist på BIFF tidligere i år, og følger fredsprisvinner Nadia Murad og hennes arbeid for å frigjøre jesidiene fra terrororganisasjonen ISIL i Irak.

Du kan se ON HER SHOULDERS med introduksjon av regissør Alexandria Bombach kl.15:00, søndag 9. desember på VEGA SCENE i Oslo. Billetter i salg nå.

Filmomtale: Som 21-åring ble Nadia Murad fordrevet fra landsbyen i Nord-Irak hvor hun bodde med sin familie. Hun ble tatt til fange av ISIL og holdt som sexslave i 3 måneder. Murad tilhører jesidi-folket, en religiøs minoritet som terrororganisasjonen ønsker å utslette. Hun klarte å flykte fra sine kidnappere og ble med det jesidienes ansikt utad i kampen mot ISIL.
Filmen On Her Shoulders følger Murads farlige reise for å opplyse verdenssamfunnet om lidelsene hun selv gjennomgikk, og som fremdeles pågår blant de svært utsatte jesidiene i Irak. Murad når langt i å få sitt budskap og bønn hørt – men til hvilken pris?

Regissør Alexandria Bombach bruker bemerkelsesverdig lyddesign, foto og smart klipp til å avkle medienes jakt etter de mest grafiske detaljer, som gjør at On Her Shoulders løfter refleksjonsnivået ut over jesidienes tragedie. Bombach har laget en dokumentar om overmenneskelig mot, verdighet og pågangsvilje, og om en aktivists personlige offer.