BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
florianopolis dream.jpg

Florianopolis Dream

ORIGINALTITTEL:
Sueño Florianópolis
Brasil / Argentina/ 2018/ 1 t. 46 min.
SPRÅK:
spansk/portugisisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Mercedes Morán, Gustavo Garzón, Marco Ricca, Andrea Beltrão
REGI:
Ana Katz
MANUS:
Ana Katz, Daniel Katz
FOTO:
Gustavo Biazzi
PRODUSENT:
Nicolás Avruj, Beto Gauss, Camila Groch, Diego Lerman, Ana Katz, Francesco Civita
Familieferie til Brasil

Året er 1992 og stedet er Sør-Amerika: Sammen med sine to barn reiser det argentinske ekteparet Lucrecia og Pedro på biltur til Brasil. Både sønnen Julian og datteren Flor nærmer seg slutten av tenårene, og verken Lucrecia eller Pedro har bestemt seg for hvorvidt de synes separasjonen de har tatt ut bør bli permanent. Dermed er dette potensielt siste gang de fire legger ut på reise sammen, og selv om dette gir turen et bittersøtt preg, legger det ingen demper på familiemedlemmenes appetitt på nye opplevelser og bekjentskaper – og dem er det mange av i Florianópolis.

Ana Katz’ store styrke som filmskaper er hennes evne til å skildre livene til vanlige kvinner, og filmene hennes unngår bevisst de store dramatiske høydepunktene til fordel for observante og gjenkjennelige episoder fra hverdagen. Den prisbelønte FLORIANOPOLIS DREAM er intet unntak: Dette er et lavmælt og usedvanlig sjarmerende familiedrama konstruert rundt et klokt, empatisk og imponerende innsiktsfullt kvinneportrett.

Ana Katz

Ana Katz (Argentina, 1975) Filmografi: MI AMIGA DEL PARQUE (2015), LOS MARZIANO (2011), UNA NOVIA ERRANTE (2007), EL JUEGO DE LA SILLA (2002)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: