BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
heat.jpg

The Heat: A Kitchen (R)evolution

Canada/ 2018/ 1 t. 11 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Anne Sophie Pic, Angela Hartnett, Anita Lo, Amanda Cohen, Suzanne Barr
REGI:
Maya Gallus
MANUS:
Maya Gallus
FOTO:
John Tran
PRODUSENT:
Maya Gallus
Kvinnens plass er på kjøkkenet

På tross av at matlaging tradisjonelt har vært en kvinnesyssel, har kokkeyrket historisk sett vært dominert av menn. I restaurantverdenen lever nemlig myten om den store mannlige kunstneren fortsatt i beste velgående – og særlig når det kommer til gastronomi med stor G. Som på så mange andre arenaer er imidlertid dette nå i ferd med å endre seg, og i sin nye dokumentar ser regissør Maya Gallus nærmere på hvilken rolle kjønn egentlig spiller på kjøkkenet.

I en tid der kokker er rockestjerner, og restaurantbransjen er beryktet for tøffe tak og høy temperatur, går det sport i dramatisk og ufordragelig oppførsel bak komfyrene. Men der mannlige kokker oppfattes som lidenskapelige og eksentriske, stemples deres kvinnelige kolleger ofte som «vanskelige». I THE HEAT: A KITCHEN (R)EVOLUTION forteller storheter som Anne-Sophie Pic, Amanda Cohen og Anita Lo om utfordringene de selv har møtt på sin vei mot egne restauranter og internasjonal anerkjennelse – og om hvordan de bruker sin innflytelse til å endre kjønnsstrukturene i bransjen.

Maya Gallus

Maya Gallus (Canada) Filmer i utvalg: DERBY CRAZY LOVE (2013), THE MYSTERY OF MAZO DE LA ROCHE (2012), DISH: WOMEN, WAITRESSING & THE ART OF SERVICE (2010), PUNCH LIKE A GIRL (2008), GIRL INSIDE (2007)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: