BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
dream away.jpg

Dream Away

Tyskland / Egypt/ 2018/ 1 t. 26 min.
SPRÅK:
arabisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Horreya Hassan, Shaima Reda, Hossam Abo Salama, Khaled Ahmed, Alaa Abo El Kassem, Rami Gomaa, Yousra Sayed, Salam Yousry
REGI:
Marouan Omara, Johanna Domke
MANUS:
Johanna Domke, Marouan Omara
FOTO:
Jakob Beurle
PRODUSENT:
Roman Roitman
Drømmer fra et kulturelt ingenmannsland

Sharm el-Sheikh, selveste Rødehavets juvel, har lenge vært et yndet feriemål for badeløver, sportsdykkere og festglade mennesker. Etter at den arabiske våren rykket hverdagen ut av balanse, og særlig etter flybomben i 2015 der 224 Sharm el-Sheikh-turister omkom, har turistmålet vært en spøkelsesby bestående av tomme luksushoteller, forlatte strender og øde strekninger med bargater. Det er i dette folketomme miljøet den drømmeaktige dokumentaren DREAM AWAY utspiller seg, med ferieparadisets siste innbyggere – de unge ansatte på de forlatte hotellkompleksene – i hovedrollene.

Den egyptiske filmskaperen Marouan Omara og den tyske videokunstneren Johanna Domke har gått sammen om å regissere filmen, og regissørenes ulike kulturelle og kunstneriske bakgrunner gir seg tydelig til kjenne: Med sterke innslag av surrealisme er DREAM AWAY en hybrid mellom dokumentar og fiksjon, der de unge hotellansattes framtidsdrømmer i dette kulturelle ingenmannslandet mellom øst og vest smitter over på filmens form. Resultatet er en feberaktig og glitrende fotografert perle av en film.

Marouan Omara, Johanna Domke

Marouan Omara (Egypt, 1987), Johanna Domke (Tyskland, 1978) Omara og Domke har tidligere regissert CROP (2013) sammen, og Omara har regissert THE VISIT (2015) med Nadia Mounier.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: