BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar
kule kurt.jpg

Kule Kurt - Cowboyen fra Osterøy

Norge/ 2018/ 1 t. 12 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Kurt Olav Helle, Gunnar Bjelland, Rune Solberg, Therese H. Meltzer
REGI:
Pål Winsents
MANUS:
Ulvrik Kraft
FOTO:
Tom Marius Kittilsen, Daniel Fahre, Rune Solberg, Kurt Olav Helle
PRODUSENT:
Tom Marius Kittilsen
And the Oscar goes to… Kurt Olav Helle

Kurt Olav Helle – merk deg navnet. Han skal nemlig bli stor stjerne i Hollywood, og lage filmer spekket med heseblesende action og lekre damer. Men inntil drømmen realiseres bor den enslige 51-åringen i Lonevåg, hvor han samler på filmer og gamle Donald-blader, synger karaoke, skriver filmmanus og sender håpefulle søknader om økonomisk støtte til å sette sine ideer ut i livet. For selv om Kurt lider av Parkinsons sykdom gir han aldri opp drømmen om å bli filmstjerne.

KULE KURT er en leken dokumentar om bygdeoriginalen Kurt. Filmen følger ham i forsøket på å realisere filmen «Kurt Hell and the Urban Cowboys» – en spillefilm i beste Hollywood-stil, med utgangspunkt i hans egne opplevelser. Han er kanskje en outsider og et mobbeoffer, og han feirer kanskje jul alene, men i filmens verden står han ikke noe tilbake for en Brad Pitt eller en Humphrey Bogart. Pål Winsents tegner et varmt og sjarmerende portrett av sitt subjekt, i en film som veksler mellom dokumentar og fiksjon.

BT inviterer til samtale om KULE KURT - COWBOYEN FRA OSTERØY fredag 28. september kl 17:00 på Vaskeriet.

Festivalgjest, Q&A: Pål Winsents (regissør), Kurt Olav Helle (medvirkende)

SE FILMEN PÅ BIFF+

Pål Winsents

Pål Winsents (Norge, 1970) Filmer i utvalg: SYKT MØRKT (2014), SØRLANDSREFSEREN (2013), FÅ MEG FRISK! (2010), VÆREKRAFT (2009), PROBLEMBARNA (2007)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: