BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse
laila at the bridge.jpg

Laila at the Bridge

Kanada / Afghanistan/ 2017/ 1 t. 36 min.
SPRÅK:
pashto/dari
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Laila Haidari
REGI:
Elizabeth Mirzaei, Gulistan Mirzaei
FOTO:
Elizabeth Mirzaei
PRODUSENT:
Ina Fichman
Møt kvinnen som utgjør Kabuls rehabiliteringsprogram for narkomane

I Norge er livet som narkoman ofte ensbetydende med fattigdom, hjemløshet, vold, politiforfølgelse og en fundamental mangel på tillit fra samfunnet. Forestill deg da hvordan det er å være rusmisbruker i et land uten noen velferdsstat, som har vært herjet av krig og interne stridigheter siden 70-tallet – og som attpåtil er verdens suverent største produsent og eksportør av heroin.

Det er nettopp dette som er utgangspunktet for denne afghansk-canadiske dokumentarfilmen, hvor vi følger en fryktløs kvinne som har gjort det til sitt livs misjon å hjelpe rusmisbrukere i Afghanistans hovedstad Kabul. Hver dag tråler Laila Haidari gater og smug på jakt etter mennesker som ikke lenger er i stand til å ta vare på seg selv, tar dem med til klinikkene hun har startet sammen med sin eks-narkomane bror, og setter dem i arbeid på restauranten hun driver. LAILA AT THE BRIDGE er et inspirerende portrett av en kvinne som har overlevd krig, tvangsekteskap og drapsforsøk, men som likevel risikerer livet for å hjelpe sine medmennesker på daglig basis.

LAILA AT THE BRIDGE har vunnet prisen Årets Checkpointsfilm.

Elizabeth Mirzaei, Gulistan Mirzaei

Elizabeth Mirzaei (USA), Gulistan Mirzaei (Afghanistan/USA) LAILA AT THE BRIDGE er deres første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: