BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
pick of the litter.jpg

Pick of the Litter

USA/ 2018/ 1 t. 21 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Diane Meier, Terry Blosser, Janet Gearheart, Sharon Kret, Ronald Strother
REGI:
Dana Nachman, Don Hardy
MANUS:
Dana Nachman
FOTO:
Don Hardy
PRODUSENT:
Dana Nachman, Don Hardy
Blind kjærlighet

Alle vet at hunden er menneskets beste venn. Men for noen mennesker spiller hunden en viktigere rolle enn som så. I denne uimotståelige dokumentaren følger vi et valpekull på fem labradorer gjennom to år, fra de begynner sin opplæring til de mot slutten av perioden forhåpentligvis vil bestå førerhundprøven. Nåløyet er trangt, for mye står på spill, men godt hjulpet av et habilt team av mennesker, får disse små vovsene oppfølgingen som skal til for å veilede blinde og svaksynte gjennom verden.

Selv om det kan være vanskelig å se forbi såpass massive mengder med pur firbeint sjarm, fanger dokumentaren også det menneskelige dramaet som ligger bak. På samme måte som bare et fåtall av valpene ender med å nå målet, blir kun et fåtall av de blinde søkerne innvilget førerhund, og for de heldige vil en hundevenn kunne føre til store livsendringer. PICK OF THE LITTER er et sjarmtroll av en dokumentar som garantert vil mette publikums valpebehov, samtidig som den aldri mister alvoret som preger disse hundenes livsoppgave av syne.

HUNDEKINO-varsel: Ta med hunden på visningen lørdag 29. september - gratis inngang for firbente, ordinært billettsalg for eiere. Facebook-event her.

PICK OF THE LITTER er synstolket på engelsk, dette er tilgjengelig i appen Actiview Movie Access med koden POTL2018.

Dana Nachman, Don Hardy

Dana Nachman (USA), Don Hardy Jr. (USA) Felles filmografi: THE HUMAN EXPERIMENT (2013), LOVE HATE LOVE (2011), WITCH HUNT (2008)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: