BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
silvana.jpg

Silvana

ORIGINALTITTEL:
Silvana - väck mig när ni vaknat
Sverige/ 2017/ 1 t. 35 min.
SPRÅK:
svensk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Silvana Imam, Beatrice Eli
REGI:
Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
MANUS:
Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
FOTO:
Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
PRODUSENT:
Stina Gardell, Anna Weitz
Verdens beste Imam

Artist. Feminist. Homoikon. Antirasist. Siden debutalbumet “Rekviem” i 2013 har rapperen Silvana Imam vært en tydelig stemme i den svenske offentligheten, og de siste årene har musikken og budskapet hennes også funnet veien utenfor landets grenser. I dokumentarfilmen SILVANA får vi møte popstjernen bak de skarpe tekstene og den fryktløse fasaden – og et intimt innblikk i hennes forhold til artisten Beatrice Eli.

Silvana Angelina Imam ble født i det som i 1986 fortsatt var Sovjetunionen. Hun er barn av en syrisk far og en litauisk mor, og flyttet til Sverige som fireåring. Denne bakgrunnen gjør henne unikt egnet til å analysere og kommentere tidsånden i et Sverige som de siste årene har vært gjenstand for en opphetet debatt om innvandring og kulturforskjeller – men som det tydelig fremgår av SILVANA, er hun først og fremst et lyrisk og musikalsk talent av de sjeldne. Denne prisbelønte dokumentaren er et åpenhjertig og utradisjonelt møte med en av Skandinavias mest særegne og inspirerende artister.

Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis

Mika Gustafson (Sverige, 1988), Olivia Kastebring (Sverige, 1987), Christina Tsiobanelis (Sverige, 1987) SILVANA er regissørenes første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: