BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse
jeg vil bo i mitt navn.jpg

Jeg vil bo i mitt navn

Norge/ 2018/ 40 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Tomas Espedal, Eivind Espedal, Christine Espedal, Lars Erlend Tubaas Øymo
REGI:
Lars Erlend Tubaas Øymo
MANUS:
Lars Erlend Tubaas Øymo
FOTO:
Lars Erlend Tubaas Øymo
PRODUSENT:
August Baugstø Hanssen
Tomas Espedals ville og poetiske liv

Med bøker som «Biografi (glemsel)» (1999), «Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv» (2006) og «Imot kunsten» (2009) skrev Tomas Espedal seg tidlig inn i bølgen av norske forfattere som trekker veksler på selvbiografiske elementer i romanene sine. I dokumentaren JEG VIL BO I MITT NAVN kommer vi nært på forfatteren som både forfatter og menneske, hvis en slik todeling er gyldig for tilfellet Espedal.

Regissør og fotograf Lars Erlend Tubaas Øymo følger Espedal gjennom livet og skrivingen, fra fotturer i de franske alpene og reiser til Gran Canaria og Provence til møter med den aldrende faren, alltid via skrivekjelleren i Bergen. Med sin sjarm og vidd er Espedal et takknemlig menneske å portrettere: Det føles som et privilegium å få slå følge med ham gjennom hans forfriskende refleksjoner rundt vandring, alderdom, språk og død. Kombinasjonen av Øymos bilder av naturlandskapene, byene og innredningene forfatteren beveger seg i og musikk av Ketil Kinden Endresen, gjør JEG VIL BO I MITT NAVN til et kunstnerportrett som lever opp til Espedals uttalte forfatteroppdrag om å se det vakre.

Litteraturhuset i Bergen inviterer til samtale med Tomas Espedal og Lars E. Øymo fredag 28. september kl 20:00. Les mer.

Festivalgjest, Q&A: Lars Erlend Tubaas Øymo (regissør), forfatter Tomas Espedal

SE FILMEN PÅ BIFF+

Lars Erlend Tubaas Øymo

Lars Erlend Tubaas Øymo (Norge) JEG VIL BO I MITT NAVN er Øymos regidebut.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: