BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
most unknown.jpg

The Most Unknown

USA/ 2018/ 1 t. 28 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Jennifer Macalady, Davide D'Angelo, Axel Cleeremans
REGI:
Ian Cheney
FOTO:
Michael James Murray, Emily Topper
PRODUSENT:
Ian Cheney
TEMA:
Gulluglen
Forskningsglede verden rundt

Anerkjennelsen av at det er mye vi ikke vet er en av vitenskapens bærebjelker, og det er nettopp nysgjerrigheten som springer ut av denne anerkjennelsen som danner utgangspunkt for dokumentarfilmen THE MOST UNKNOWN. Her samler regissør Ian Cheney ni forskere fra hele verden – hvis fagfelt spenner fra nevropsykologi til astrofysikk – og lar dem samtale om områdene der disiplinene deres overlapper. Felles for dem alle er nemlig at de har viet livene sine til å kaste seg ut i det ukjente på jakt etter svar.

Filmen begynner med at den amerikanske mikrobiologen Jennifer Macalady oppsøker den italienske fysikeren Davide D’Angelo for en samtale. Deretter tar D’Angelo over stafettpinnen når han avlegger den belgiske psykologen Axel Cleeremans et besøk, og slik fortsetter det, med tilbakelente og forbilledlig tilgjengelige dialoger mellom internasjonale toppforskere. THE MOST UNKNOWN er et engasjerende møte med fascinerende problemstillinger og lidenskapelige vitenskapsmenn og -kvinner, som garantert vil inspirere publikum til videre fordypning.

Ian Cheney

Ian Cheney (USA) Filmer i utvalg: BLUESPACE (2015), THE SEARCH FOR GENERAL TSO (2014), TRUCK FARM (2011), THE CITY DARK (2011)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: