BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Charmøren
Danmark/ 2018/ 1 t. 42 min.
SPRÅK:
dansk/Farsi
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Susan Taslimi, Lars Brygmann
REGI:
Milad Alami
MANUS:
Ingeborg Topsøe, Milad Alami
FOTO:
Sophia Olsson
PRODUSENT:
Stinna Lassen
Men størst av alt er proforma-kjærligheten

I SJARMØREN møter vi iranske Esmail, som bor i en beskjeden leilighet og jobber i et flyttebyrå. Det største problemet hans er dog at for å få varig opphold i Danmark trenger han å finne seg en kjæreste. Utstyrt med et avvæpnende smil og en eneste dyrebar dress, frekventerer han Københavns mange barer på jakt etter kjærligheten som vil bli hans billett til dansk statsborgerskap. Men etterhvert som det ene forholdet etter det andre fisler ut i ingenting, begynner tiden å renne ut.

Spillefilmdebutant Milad Alami leverer en dagsaktuell film som blander premisset til en romantisk komedie med alvoret og det menneskelige dramaet som kjennetegner tilværelsen for mennesker med tidsbegrenset oppholdstillatelse. Hovedrolleinnehaver Ardalan Esmaili imponerer med en subtil tolkning av den sammensatte Esmail i et psykologisk drama som utfordrer vår oppfatning av menneskelig natur og det skandinaviske asylsystemet. SJARMØREN er en moden debut som kombinerer det beste fra de danske og de iranske filmtradisjonene.

Møt regissør Milad Alami på visningene 29. og 30. september

FORFILM: SUPPORT NOT PROTECT (4 min)
Regi: Eivind Landsvik/Hilde Sandvik
Produsent: Mer Film (Siv Dyb Wangsmo), 2018
To protect or support someone, what is the difference? This is part of an awareness campaign aiming at brothers and sisters who are victims of social control. The film portraits immigrants in Bergen, where the project starts.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Milad Alami

Milad Alami (Iran/Danmark, 1982) SJARMØREN er Alamis første helaftens spillefilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: