BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
amin.jpg

Amin

Frankrike/ 2018/ 1 t. 31 min.
SPRÅK:
arabisk/fransk/wolof
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Moustapha Mbengue, Emmanuelle Devos, Mareme N’Diaye, Noureddine Benallouche, Moustapha Naham
REGI:
Philippe Faucon
MANUS:
Philippe Faucon, Mustapha Kharmoudi, Yasmina Nini-Faucon
FOTO:
Laurent Fenart
Amins to liv

I Frankrike er Amin en ensom håndverker, som sliter seg ut på byggeplasser i og rundt Paris. I Senegal er han en trofast ektemann for konen Aisha, og en kjærlig far til deres tre barn. Det er ingen konflikt mellom disse to identitetene – jobben i Frankrike er nødvendig for å brødfø familien i Senegal – men det innebærer ikke desto mindre en tilværelse bygget opp rundt lengsel og fravær som er felles for en stor andel av Europas arbeidsmigranter.

Philippe Faucon har gjort det til sin spesialitet å skildre franske minoritetssamfunn, og hans nye film er et nøkternt og nyansert portrett av en mann som både fysisk og mentalt lever på to kontinenter. Via Amins samtaler med sin marokkanske kollega Abdelaziz, hans sporadiske besøk hos familien i hjemlandet, og hans forhold til den franske sykepleieren Gabrielle, får vi et bilde av et liv bygget opp rundt den globaliserte økonomiens brutale mekanismer. AMIN er et lavmælt og elegant innblikk i en europeisk virkelighet vi sjelden får se på det store lerretet.

Philippe Faucon

Philippe Faucon (Marokko, 1958) Filmer i utvalg: FATIMA (2015), THE DISINTEGRATION (2011), DANS LA VIE (2007), THE BETRAYAL (2005), SAMIA (2000)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: