BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
three faces.jpg

3 kvinner (3 Faces)

ORIGINALTITTEL:
Se rokh
Iran/ 2018/ 1 t. 40 min.
SPRÅK:
Farsi
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Rezaei
REGI:
Jafar Panahi
MANUS:
Jafar Panahi, Nader Saeivar
FOTO:
Amin Jafari
PRODUSENT:
Jafar Panahi
TEMA:
BIFF+
Heng deg ikke vent til jeg kommer

Midt under innspillingen av en film, mottar den kjente iranske skuespilleren Behnaz Jafari en ubehagelig video fra en ung kvinnelig fan. Avsenderen Marziyeh trygler Jafari om hjelp: Hun kommer fra en liten bygd i det nordlige Iran og drømmer om å bli skuespiller, men foreldrene nekter å la henne reise til Teheran for å studere. I videoen er hun i ferd med å henge seg i en grotte, men kameraet faller på bakken like før det skal skje. Videoen opprører naturligvis Jafari, som føler seg forpliktet til å oppsøke Marziyeh. Hun avbryter den pågående innspillingen og tar med seg filmens regissør, Jafar Panahi, på en road trip til den nord-iranske landsbygda, med et håp om å finne den unge kvinnen i live.

3 FACES er Jafar Panahis fjerde film siden han i 2010 ble idømt et forbud mot å lage film av iranske myndigheter. Med varme og lavmælt humor beskrives møtet mellom de urbane filmskaperne og menneskene på den konservative landsbygda. I bakgrunnen spøker hele veien en kritikk av samfunnets undertrykkende, patriarkalske strukturer, med særlig fokus på kvinnenes posisjon.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Jafar Panahi

Jafar Panahi (Iran, 1960) Filmografi: TAXI TEHERAN (BIFF 2015), CLOSED CURTAIN (2013), THIS IS NOT A FILM (2011), OFFSIDE (BIFF 2006), CRIMSON GOLD (2003), SIRKELEN (2000), SPEILET (1997), DEN HVITE BALLONGEN (1995)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: