BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar - Konkurranse
jeg ser deg

Jeg ser deg

Norge/ 2018/ 1 t. 15 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Michael Winger, Tore Salvesen, Didrik Søderlind, Torstein Røyne
REGI:
Maria Salazar
MANUS:
Maria Salazar, Anders Øvregaard
FOTO:
Kristoffer Nylund Grindheim
PRODUSENT:
Anders Graham, Rabea Junge Wold
Kan klarsynte være en ressurs for politiet?

Hvert år forsvinner flere titalls mennesker i Norge. Når politiet gir opp og slutter å lete, velger noen pårørende å henvende seg til Michael Winger for å finne sine savnede. Winger vil ikke kalle seg klarsynt, men mener at han har en sterk intuisjon som gjør at han kan komme i kontakt med minner og følelser som preget de savnede før de forsvant. Han mener at vi bruker sansene våre mye mindre enn det vi er skapt for å gjøre, og dermed kan flere trene seg opp til å bedre lytte til sitt indre og følge magefølelsen. Winger har hjulpet flere med å finne savnede familiemedlemmer, men mange er fremdeles skeptiske og i media møter han motstand. Kan et mislykket forsøk på å finne de savnede med slike metoder gjøre vondt verre for de savnedes nærmeste? Skylder politiet de pårørende å prøve alle muligheter?

I dokumentaren JEG SER DEG blir vi vitne til hvordan Winger jobber gratis og systematisk dokumenterer sine funn, i håp om at han etter hvert vil kunne overbevise samfunnet om at det finnes sider ved menneskets natur som ennå ikke er kartlagt.

Festivalgjest, Q&A: Maria Salazar (regissør), Anders Graham og Rabea Junge Wold (produsenter), Tore Salvesen (medvirkende)

Maria Salazar

Maria Salazar (Norge) JEG SER DEG er Salazars første helaftens dokumentarfilm.