BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
nuestro tiempo.jpg

Nuestro Tiempo

ORIGINALTITTEL:
Nuestro Tiempo
Mexico/ 2018/ 2 t. 53 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Carlos Reygadas, Natalia López, Eleazar Reygadas, Rut Reygadas, Phil Burgers
REGI:
Carlos Reygadas
MANUS:
Carlos Reygadas
FOTO:
Diego García
PRODUSENT:
Jaime Romandia
Okseoppdrett, åpne forhold og en usedvanlig introspektiv Carlos Reygadas

NUESTRO TIEMPO utspiller seg i en verden av tyrefektingsrancher og tradisjonelle verdier i den meksikanske delstaten Tlaxcala. Her møter vi paret Juan og Esther, som lever i et åpent forhold. Når Esther forelsker seg i en annen mann, settes dette forholdet på prøve, for på tross av sine idealer makter ikke Juan å kontrollere sin sykelige sjalusi. Denne historien om kjærlighetens mørke og lyse sider utspiller seg i et landskap som umiddelbart påkaller westernsjangeren, men siden dette er en Carlos Reygadas-film, tar det ikke lang tid før den skyter av gårde inn i mer komplekst og ubestemmelig terreng.

Reygadas er en av samtidens virkelig store regissører; en kunstner som gjør ting med filmmediet ingen andre kan, og som lager filmer som berører publikum på måter det ofte er vanskelig å sette ord på. I sin nye selvransakende film spiller han selv hovedrollen som forfatteren Juan, mens rollen som Esther spilles av hans partner og faste klipper Natalia López. NUESTRO TIEMPO er rykende fersk fra filmfestivalene i Venezia og Toronto, og en av høstens store filmopplevelser.

Carlos Reygadas

Carlos Reygadas (Mexico, 1971) Filmer i utvalg: POST TENEBRAS LUX (BIFF 2012), SERENGHETTI (2009), STILLE LYS (BIFF 2007), GUDENES KAMP (BIFF 2005)