BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
mirai.jpg

Mirai

ORIGINALTITTEL:
Mirai no Mirai
Japan/ 2018/ 1 t. 38 min.
SPRÅK:
japansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Haru Kuroki, Moka Kamishiraishi, Gen Hoshino
REGI:
Mamoru Hosoda
MANUS:
Mamoru Hosoda
FOTO:
Ryo Horibe
PRODUSENT:
Yuichi Adachi, Takuya Itô, Genki Kawamura
Lillesøster fra fremtiden

Tre år gamle Kun har nettopp fått en søster, og plutselig kretser ikke verden lenger rundt ham. Frustrert over manglende oppmerksomhet fra foreldrene rømmer han inn i en fantasiverden knyttet til et mystisk tre i familiens lille hage, hvor han blant annet møter en eldre versjon av søsteren, som har kommet fra fremtiden for å lære sin bortskjemte storebror ett og annet om hvordan man behandler sine medmennesker.

Mamoru Hosoda er en av Japans dyktigste og mest særegne tegnefilmskapere, og er i Norge best kjent for den rørende oppvekstfabelen WOLF CHILDREN fra 2012. Hosoda tilhører en annen generasjon enn Hayao Miyazaki og Isao Takahata, men selv om han aldri har arbeidet for Studio Ghibli, fremstår han i dag som den kanskje fremste arvtakeren til det innflytelsesrike produksjonsselskapets estetikk og sensibilitet. Som all god animé er den fantasifulle og uimotståelig sjarmerende MIRAI en film som appellerer til både store og små.

Mamoru Hosoda

Mamoru Hosoda (Japan, 1967) Filmer i utvalg: THE BOY AND THE BEAST (2015), WOLF CHILDREN (2012), SUMMER WARS (2009) THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME (2006)