BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
sorry to bother you-nett.jpg

Sorry to Bother You

ORIGINALTITTEL:
Sorry to Bother You
USA/ 2018/ 1 t. 50 min.
SPRÅK:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Jermaine Fowler, Omari Hardwick, Terry Crews, Danny Glover, Steven Yeun, Armie Hammer
REGI:
Boots Riley
MANUS:
Boots Riley
FOTO:
Doug Emmett
PRODUSENT:
Nina Yang Bongiovi, Jonathan Duffy, Charles D. King, George Rush, Forest Whitaker, Kelly Williams
Årets store snakkis fra Sundance

Når den blakke Cassius Green får jobb i telefonsalgselskapet RegalView, øyner han muligheten til å tjene penger og komme seg opp i verden, men han får raskt oppleve at hans afroamerikanske røst ikke appellerer til målgruppen. Når en eldre kollega lærer ham å bruke sin «hvite stemme» blir det imidlertid fart på sakene, og når han avanserer til «power seller» tar det ikke lang tid før onkelens garasje i forstaden blir byttet ut med en lekker leilighet fylt av dyre møbler og designerdresser. Det plutselige karriereoppsvinget får alle varsellamper til å blinke hos kjæresten Detroit, en fattig performancekunstner som har viet livet sitt til å bekjempe de kapitalistiske kreftene som står bak RegalView og deres søsterselskaper.

Cassius spilles av den uforlignelige Lakeith Stanfield, som fikk sitt gjennombrudd med rollen som den eksentriske Darius i tv-serien «Atlanta», og i de andre rollene finner vi solide navn som Tessa Thompson, Terry Crews, Danny Glover og Armie Hammer. Med sin regidebut har multikunstneren Boots Riley laget en skarp, energisk og surrealistisk satire om rase og makt i dagens USA. SORRY TO BOTHER YOU er kort og godt en av årets smarteste og morsomste politiske filmer.

NB! SORRY TO BOTHER YOU er en NY film på programmet med visning onsdag 03. oktober kl 14:30 i Røkeriet USF.

Kjøp billetter her!

SE FILMEN PÅ BIFF+

Boots Riley

Boots Riley (USA, 1971) SORRY TO BOTHER YOU er Rileys debutfilm.