BIFF 2021: 20.-28. oktober

BIFF fyller 20 år!

Katalog - BIFF 2000

I dag er det på dagen 20 år siden BIFF ble stiftet, 5. februar 1999! Festivalen ble opprettet av Bergen bystyre, og den første utgaven ble avholdt 20.-26. oktober 2000, året hvor Bergen var Europeisk Kulturby. BIFF har siden den gang vokst fra 9.000 besøk til over 68.000! Følg med de neste par ukene for spennende nyheter knyttet til jubileumsåret!

Siden starten har blant annet mange hundre tusen skoleelever fått oppleve BIFF gjennom skoleprogrammer. Ikke bare bergenselevene har hatt gleden av å bearbeide filmer på festivalen – også elever fra videregående skoler i hele fylket har kunnet se film på BIFF – og en del har også fått besøk av BIFF på hjemstedet. I tillegg er det i år 18. gang mange ungdomsskoleelever får gleden av å delta på kurs i å produsere film – som opp gjennom årene har resultert i at nærmere 20.000 elever har fått innføring i å lage film over et halvt år.

BIFF er landets største filmmaraton med rundt 150 langfilmer på programmet under festivalen. I tillegg viser BIFF film utover året i forskjellige sammenhenger – så som Filmpanelet (hovedsakelig ferske dokumentarfilmer som har en aktualitet i samfunnsdebatten og ikke kan vente til BIFF), Blått Lerret (som viser klipp fra kommende norske filmer og TV-serier med aktører fra produksjonene tilstede) samt sporadiske utendørsvisninger og BIFF-snadder (førpremierer med høye forventninger), og premievisninger av TV-serier som Game of Thrones. BIFF er en av Nordens største dokumentarfilmmønstringer og har dessuten et rikholdig fiksjonsprogram.