BIFF 2021: 20.-28. oktober

BIFF byr opp til dans på jubileumsutgaven

i morgen danser vi.jpg

 

Åpningsfilmen på den 20. utgaven av BIFF blir I MORGEN DANSER VI, en sjarmbombe om dans og forbudt kjærlighet. Filmen hadde sin premiere under årets filmfestival i Cannes. Også midtpunktet i festivalen har dans i fokus. Årets centerpiece er DISCO med Josefine Frida Pettersen – kjent som Noora i «Skam» – i hovedrollen.

Svensk-georgisk-fransk sjarmbombe!

I MORGEN DANSER VIer historien om Merab og Irakli som studerer ved en konservativ danseskole i Tbilisi, og oppdager at de er interessert i hverandre som mer enn dansepartnere.

- Det er nettopp filmer som denne som har vært med på å skape BIFFs identitet opp gjennom årene. Her er en svensk-georgisk perle som tar for seg menneskers reelle problemer i hverdagen, men som samtidig er fantastisk sjarmerende og politisk engasjerende, og vi synes derfor den passer ypperlig til å innlede feiringen av vårt 20-årsjubileum, sier en begeistret festivalsjef Tor Fosse.

Til åpningen av BIFF den 25. september i KP1 på Bergen kino kommer både regissør Levan Akin og skuespillerne Levan Gelbakhiani og Bachi Valishvili, samt produsent Ketie Danelia.

Discodans, fortrengte minner og religiøs fundamentalisme

Det er ikke bare åpningsfilmen på BIFF som utspiller seg blant dansere, det gjør også årets midtpunkt i festivalen: Centerpiece-filmenDISCO, som er den andre spillefilmen til HOGGEREN-regissør Jorunn Myklebust Syversen. I hovedrollen finner vi Josefine Frida Pettersen, kjent fra Noora i «Skam», som gjør sin spillefilmdebut med hovedrollen som Mirjam.

DISCO handler om den 19 år gamle danseren Mirjam som beveger seg bort fra frikirkemiljøet til fordel for andre kristne miljøer når et angstanfall bringer tilbake fortrengte barndomsminner.

Produsent Maria Ekerhovd tar med seg regissør Jorunn Myklebust Syversen og et stjernelag av skuespillere – Josefine Frida Pettersen, Nicolai Cleve Broch, Andrea Bræin Hovig, Kjærsti Odden Skjeldal og Espen Klouman Høiner hjem til Bergen for festvisning og Norgespremiere under BIFF!