BIFF 2021: 20.-28. oktober

Klimafestivalen

biggest little farm.jpg

 

Klimafestivalen er en videreføring av Bergen kommunes Klimafestival, hvor vi presenterer dokumentarer med gode og interessante innfallsvinkler til klima- og miljøproblematikk fra ulike deler av verden, som griper tak i internasjonale utfordringer med konsekvenser for oss alle.

2040.jpg

2040

Ved hjelp av imponerende visuelle effekter blir vi vist fremtidsscenarioer som gir oss håp og tro på at vi ved hjelp av teknologi og menneskelig oppfinnsomhet vil klare å redde planeten.

artifishal.jpg

ARTIFISHAL

På tross av at fiskeoppdrett har drastiske negative konsekvenser for bestanden av villaks, fortsetter private og offentlige aktører å pumpe enorme summer inn i oppdrettsnæringen.

biggest little farm.jpg

THE BIGGEST LITTLE FARM

Et friskt, optimistisk pust som lar publikum bevitne den spektakulære transformasjonen av et goldt landskap til en bærekraftig økologisk gård.

book of the sea.jpg

THE BOOK OF THE SEA

Ansikt til ansikt med klimaendringene sliter inuit- og tsjuktsjijegerene langs Beringstredet med å holde tradisjonene i hevd og videreføre livsviktig kunnskap om å overleve i et ugjestmildt landskap.

ice on fire.jpg

ICE ON FIRE

En film om klimaendringer som viser oss at det ennå ikke er for sent å snu utviklingen, og at vi i dag har kunnskapen som skal til for å gjøre det.

picture of his life.jpg

PICTURE OF HIS LIFE

Fascinerende og nervepirrende portrett av villmarksfotografen Amos Nachoum, og hans søken etter å konfrontere sine egne redsler blant noen av verdens farligste skapninger.

planet ocean.jpg

PLANET OCEAN

En vakkert fotografert hyllest til havets skjønnhet, mystikk og kraft, og en oppfordring til publikum om å engasjere seg i kampen for å ivareta den økologiske balansen.

river silence.jpg

RIVER SILENCE

I Xingu-elven skal det gjøres plass til en av verdens største demninger. Titusenvis av mennesker forflyttes fra området, og eldgamle og komplekse økosystemer settes fullstendig ut av balanse.

sea of shadows.jpg

SEA OF SHADOWS

Fryktløse miljøaktivister, hensynsløse narkokarteller og kyniske smuglere er bare noen av dem vi møter i denne øko-thrilleren om overfiske, globalisering og kinesisk naturmedisin.

time of forests.jpg

THE TIME OF FORESTS

En kritisk film om moderne skogdrift, og en reise gjennom franske skoger, full av viktige perspektiver og erfaringer som står i fare for å bli glemt når skoger blir trefabrikker.

watson.jpg

WATSON

Ved hjelp av åpenhjertige intervjuer, vakre naturbilder og en skattkiste av actionfylte arkivopptak, er dette et engasjerende portrett av hvalfangstmotstanderen Paul Watson.

Klimafestivalen er støttet av:

BergenKommune.jpegHordFylkeskommune.jpeg