BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints
on the presidents orders.jpg

On the President's Orders

ORIGINALTITTEL:
On the President's Orders
Fillipinene / USA / Storbritannia/ 2019/ 1 t. 12 min.
SPRÅK:
engelsk/Tagalog
UNDERTEKSTER:
delvis engelsk
REGI:
James Jones, Olivier Sarbil
FOTO:
Olivier Sarbil
PRODUSENT:
James Jones, Dan Edge, Raney Aronson-Rath
En dokumentarthriller fra Manila

I den blodige nåtidsthrilleren ON THE PRESIDENT'S ORDERS føres det apokalyptisk klassekrig mot Manilas fattige. I 2016 trappet Filippinenes president Rodrigo Duterte opp kampen mot narkotika til et absurd nivå, da han erklærte at han ikke ville gi seg før landets tre millioner narkomane lå i graven. Politiet håndhever loven med pervers moral og dårlig disiplin på avtrekkeren, og alle som blir tatt med stoff på seg i slummen ryker rett i fengsel. Ett år senere får regjeringen tilbakemelding på at politiet er ute av kontroll, og regelrett henretter mistenkte.

James Jones og Olivier Sarbil skildrer de omfattende menneskerettighetsforbrytelsene med med et medrivende filmspråk som gjør at man iblant må minne seg selv på at det er virkeligheten man sitter og ser på. Ved hjelp av intervjuer som går rett på sak, og møter med mennesker på begge sider av konflikten, tegner ON THE PRESIDENT’S ORDERS et forstyrrende bilde av en hensynsløst brutal klassekrig mot Filippinenes minst ressurssterke innbyggere.

James Jones, Olivier Sarbil

James Jones (Storbritannia), Olivier Sarbil (Frankrike) ON THE PRESIDENT’S ORDERS er deres første helaftens dokumentar sammen.