BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
The Rest
Tyskland/ 2018/ 1 t. 19 min.
SPRÅK:
arabisk/engelsk/fransk/tysk/gresk/italiensk/kurdisk/tyrkisk/Farsi
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Ai Weiwei
PRODUSENT:
Ai Weiwei
Integrering eller internering?

For mange av de millionene av mennesker som i dag forlater sine hjemland på grunn av krig og andre katastrofer, er mottakelsen i landene de flykter til ikke nødvendigvis så mye bedre enn situasjonen de flykter fra. Og nettopp uvissheten, utmattelsen og de umenneskelige forholdene som preger livet som flyktning er tema for THE REST, som skildrer hvordan Europa tar imot flyktninger fra Midtøsten og Nord-Afrika. Fra Hellas via den italienske middelhavsøya Lampedusa til Calais i det nordlige Frankrike får vi innblikk i en tilværelse preget av piggtråd, væpnede soldater og byråkratisk forvirring, hvor mennesker reduseres til umyndige kasteballer i et storpolitisk spill.

THE REST er laget av den kinesiske kunstneren Ai Weiwei, som også tok for seg denne tematikken i HUMAN FLOW (BIFF 2017). Hans nye dokumentar er en mindre, mer intim og mer aktivistisk affære, hvor vi kommer svært tett på mennesker på flukt, og får se hvordan menneskerettigheter og internasjonale asyllover forvaltes i Europa i 2019.

Ai Weiwei

Ai Weiwei (Kina) Filmer i utvalg: HUMAN FLOW (BIFF 2017), AI WEIWEI'S APPEAL ¥15,220,910.50 (2014), STAY HOME (2013), SO SORRY (2012), THE CRAB HOUSE (2012), ONE RECLUSE (2010)