BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
seahorse.jpg

Seahorse

ORIGINALTITTEL:
Seahorse: The Dad Who Gave Birth
Storbritannia/ 2019/ 1 t. 31 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Freddy McConnell
REGI:
Jeanie Finlay
FOTO:
Mark Bushnell, Richard Jephcote, Jeanie Finlay
PRODUSENT:
Andrea Cornwell, Jeanie Finlay
Portrett av en mann som føder barn

SEAHORSE er et nært og dyptgående portrett av en transmann som bærer frem sitt eget barn. Dokumentaren følger den unge britiske transmannen Freddy McConnell gjennom en treårig prosess fra avgjørelsen om familieforøkelse blir tatt, og gjennom svangerskapet. SEAHORSE skyr ikke vekk fra de både fysiske og psykiske utfordringene det innebærer å befrukte og bære frem et barn i en testosteronpreget kropp. Gjennom nære, varme og sårbare øyeblikk med Freddy og den stødige og omsorgsfulle moren hans Esme, får vi et innblikk i de ni månedene som står mellom Freddy og hans førstefødte – en tid som også er preget av en hormonell og følelsesmessig berg-og-dalbane.

De vakre og sårbare skildringene av graviditeten introduseres med bilder av sjøhester – det eneste virveldyret på jorden der det er hankjønnet som blir gravid. Gjennom åpenhjertige intervjuer og avslørende glimt fra livet til Freddy og moren, utforsker SEAHORSE kjønnsidentitet, empati, biologi og kjærlighet på en unik og uforglemmelig måte.

--

Festivalgjest: Medvirkende Freddy McConnell og Esme Chilton.

--

Tirsdag 01. oktober - 17:00-18:00 – Vaskeriet
Etter visningen tirsdag inviteres publikum til en samtale med Luca Dalen Espseth (Foreningen Fri) og Freddy McConnell (SEAHORSE).

I samarbeid med Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Samtalen holdes på engelsk.

Jeanie Finlay

Jeanie Finlay (England, 1977) Filmer i utvalg: GAME OF THRONES: THE LAST WATCH (2019), ORION: THE MAN WHO WOULD BE KING (2015), PANTOMIME (2014), THE GREAT HIP HOP HOAX (2013)