BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse
bellingcat.jpg

Bellingcat: Truth in a Post-Truth World

ORIGINALTITTEL:
Bellingcat: Truth in a Post-Truth World
Nederland/ 2018/ 1 t. 28 min.
SPRÅK:
nederlandsk/engelsk/tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Christiaan Triebert, Eliot Higgins, Veli-Pekka Kivimäki, Hadi Al-Khatib, Timmi Allen
REGI:
Hans Pool
MANUS:
Hans Pool
FOTO:
Hans Pool
PRODUSENT:
Femke Wolting, Bruno Felix
Kildekritikk og informasjonskrig anno 2019

Bellingcat er et kollektiv av undersøkende borgerjournalister som graver dypt i Internettets kriker og kroker for å finne ut hva som ligger bak store nyhetssaker som MH17-flykrasjet i Ukraina eller forgiftningen av en russisk spion i Storbritannia. I en tid hvor tidspresset på mediehusene vokser og tilliten til nyhetsformidlere svekkes, jobber Bellingcat for å fylle behovet for etterprøvbar informasjon og verifisering av kilder. I BELLINGCAT får vi et innblikk i gruppens metoder for å finne, verifisere og pusle sammen informasjon.

BELLINGCAT er en fengslende dokumentar som undersøker forholdet mellom sannhet og makt. Regissør Hans Pool har fått innpass til å dokumentere hvordan nettverket arbeider i Tyskland, Nederland, Syria, Finland og USA. Resultatet er et lærerikt og viktig innblikk i hvorfor og hvordan helt vanlige mennesker jobber sammen for å skape en motvekt til falske nyheter i de alternative faktaenes tidsalder.

Ekstravisning i samarbeid med Kommunikasjonsforeningen Hordaland Sogn og Fjordane, TV 2 og Bergen Journalistlag på Litteraturhuset tirsdag 01. oktober kl 16:30. Facebook-event // Påmelding.

Hans Pool

Hans Pool (Nederland) Filmer i utvalg: VIA GENOA (2017), PUTIN’S OLYMPIC DREAM (2012), VIEWS ON VERMEER (2009), LOOKING FOR AN ICON (2005), THE RIGHT TO WIN (2004)