BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
Human nature

Human Nature

ORIGINALTITTEL:
Human Nature
USA/ 2019/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
delvis engelsk
MEDVIRKENDE:
David Baltimore, Jill Banfield, Rodolphe Barrangou, Alta Charo, Emmanuelle Charpentier
REGI:
Adam Bolt
MANUS:
Adam Bolt, Regina Sobel
FOTO:
Derek Reich
PRODUSENT:
Adam Bolt, Meredith DeSalazar, Sarah Goodwin
TEMA:
Gulluglen
Alt du vil vite om CRISPR (men ikke våger spørre om)

Du har sannsynligvis hørt om CRISPR, men vet du hva det er? Egentlig? I HUMAN NATURE byr regissør Adam Bolt på en informativ og grundig, men lettfattelig innføring i vitenskapen som gjør det mulig å «redigere» menneskekroppens DNA. Disse revolusjonerende oppdagelsene åpner for å kurere sykdommer og lidelser som hittil har vært regnet for uhelbredelige, men med disse nye mulighetene følger også et nytt sett av moralske og praktiske problemstillinger. For hvor går egentlig grensene for menneskets tukling med naturens byggeklosser?

Denne tankevekkende dokumentaren viser oss nøyaktig hvor vanskelige disse dilemmaene er. Her møter vi både vitenskapsfolk og mennesker som lider av alvorlige sykdommer som kunne vært behandlet med CRISPR-teknologi. Alle har de forskjellige synspunkter på hvordan den nye vitenskapen skal benyttes, og Bolt viser oss hvordan beslutningene menneskeheten vil fatte i de kommende årene, kan få drastiske konsekvenser for fremtiden. HUMAN NATURE er en intelligent og balansert film om vår tids kanskje viktigste vitenskapelige oppdagelse.

--

HUMAN NATURE vises også gratis i Universitetsaulaen torsdag 26. september kl 16:30 med påfølgende paneldebatt i samarbeid med Bioteknologirådet og Universitetet i Bergen. Facebook-event her.

Les om visninger i Universitetsaulaen her.

Adam Bolt

Adam Bolt (USA) HUMAN NATURE er Bolts debut som regissør.