BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
breakthrough.jpg

Jim Allison: Breakthrough

ORIGINALTITTEL:
Jim Allison: Breakthrough
USA/ 2019/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Woody Harrelson, James Allison, Sharon Belvin, Rachel Humphrey, Max Krummel
REGI:
Bill Haney
MANUS:
Bill Haney
FOTO:
Graham Talbot, Nelson Talbot
PRODUSENT:
Jennifer Pearce
Mann på randen av vitenskapelig gjennombrudd

I dokumentaren JIM ALLISON: BREAKTHROUGH møter vi den amerikanske immunologen, forskeren og munnspill-entusiasten James P. Allison. Allison ble i 2018 belønnet med Nobelprisen i medisin for sin forskning på hvordan kroppens immunforsvar kan brukes til å bekjempe kreftceller, og regnes som en av verdens ledende kreftforskere. I denne engasjerende filmen blir vi bedre kjent med vitenskapsmannen som hadde sine formative år på en skole i Texas hvor det var forbudt å undervise i evolusjonsteori, og som er like komfortabel på scenen med Willie Nelson som han er i laboratoriet.

For Allison er kampen for å finne en kur mot kreft personlig. 70-åringen har mistet moren, broren og flere onkler til sykdommen og kjemper selv mot kreften for tredje gang. Bill Haneys BREAKTHROUGH er et inspirerende portrett av en særegen og egenrådig forsker, som viser nøyaktig hvor mye kreativitet, stahet og hardt arbeid som ligger bak et vitenskapelig gjennombrudd av denne størrelsesordenen.

-

VINNERFILM: Vinner av Gulluglen. Les om vinnerfilmene.

-

JIM ALLISON: BREAKTHROUGH vises også i Universitetsaulaen tirsdag 1. oktober kl 19:00.

Les mer om programmet i Universitetsaulaen // Bestill billett til visningene i Universitetsaulaen

Bill Haney

Bill Haney (USA) Filmografi: THE LAST MOUNTAIN (BIFF 2011), THE PRICE OF SUGAR (2007, BIFF 2018), A LIFE AMONG WHALES (2005), RACING AGAINST THE CLOCK (2004), GIFT OF THE GAME (2002)