BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
almost human.jpg

Almost Human

ORIGINALTITTEL:
Almost Human
Danmark/ 2019/ 47 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Stephen Fry
REGI:
Jeppe Rønde
MANUS:
Jeppe Rønde
FOTO:
Magnus Jønck
PRODUSENT:
Birgitte Rask
TEMA:
Gulluglen
Mennesket i makroperspektiv

Hva får du når du inviterer ti internasjonalt anerkjente forskere fra ulike felt til å betrakte menneskeheten i et interplanetarisk perspektiv? Jo, du får ALMOST HUMAN, en oppslukende og tankevekkende dokumentar med fortellerstemme supplert av Stephen Fry og blendende vakre bilder som utfordrer vårt syn på menneskets plass i den store sammenhengen. Og som om ikke dét var nok får vi også noen interessante betraktninger fra en robot – eller som filmen selv beskriver den potensielt selvbevisste skapningen: «et monster, skapt i menneskets eget bilde».

Regissør Jeppe Rønde lar filosofer, antropologer, arkeologer og programmerere presentere hvert sitt tankeeksperiment med utgangspunkt i menneskets forhold til teknologi, og svarene de kommer opp med er like overraskende som de er utfordrende. ALMOST HUMAN er en dokumentar helt utenom det vanlige – like deler forskningsfilm og filmatisk langdikt – som tilbyr en rekke interessante perspektiver på hva et menneske er og hvordan fremtiden ser ut for menneskeheten og dens avkom.

Jeppe Rønde

Jeppe Rønde (Danmark) Filmer i utvalg: THE GREAT EUROPEAN CIGARETTE MYSTERY (2017), BRIDGEND (2015), THE SWENKAS (2004), JERUSALEM, MIN ELSKEDE (2003)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: