BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar
false belief.jpg

False Belief

ORIGINALTITTEL:
False Belief
Norge/ 2019/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Lene Berg, D
REGI:
Lene Berg
MANUS:
Lene Berg
FOTO:
Lene Berg
PRODUSENT:
Lene Berg, Ingebjørg Torgersen
En kafkask reise gjennom det amerikanske rettssystemet

I FALSE BELIEF rekonstruerer den norske kunstneren og filmskaperen Lene Berg sin kafkaske reise gjennom det amerikanske rettssystemet etter at hennes kjæreste ble arrestert, stilt for retten og fengslet uten grunn. I 2008 flyttet Berg inn hos sin afroamerikanske partner – i filmen kun omtalt som D – i Harlem. Etter å ha avgitt forklaring til politiet om at han er blitt trakassert av en nabo, blir D selv arrestert. Men for hva?

Dette blir starten på en farlig og forvirrende prosess der Ds tro på rettssystemet gjør ham til et gissel i hendene på institusjonene han trodde skulle forsvare ham. Via Ds åpenhjertige fortelling, Bergs egne observasjoner, samt rettsdokumenter og privat bildedokumentasjon blir filmen et forsøk på å skape mening i hendelsesforløpet rundt straffesaken. FALSE BELIEF skildrer det amerikanske rettssystemet utenfra, men det er også en film om større temaer som rasisme, maktmisbruk og en økonomisk og kulturell gentrifisering som setter lover og regler ut av spill.

-

Visning på Belgin etterfulgt av samtale mandag 30. september kl 19:00 i samarbeid med Bergen Assembly. Les mer på Facebook-eventen.

-

Festivalgjest: Regissør og medvirkende Lene Berg og D.

Lene Berg

Lene Berg (Norge) Filmografi: GOMP: TALES OF SURVEILLANCE IN NORWAY 1948–1989 (2015), KOPFKINO (2013), EN KVINNAS HUVUD (1997)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: