BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints - Konkurranse
one child nation.jpg

One Child Nation

ORIGINALTITTEL:
Born in China
USA/ 2019/ 1 t. 25 min.
SPRÅK:
engelsk/mandarin
UNDERTEKSTER:
delvis engelsk
MEDVIRKENDE:
Jiaoming Pang, Brian Stuy, Longlan Stuy, Peng Wang
REGI:
Nanfu Wang, Jialing Zhang
FOTO:
Nanfu Wang, Yuanchen Liu
PRODUSENT:
Nanfu Wang, Jialing Zhang, Julie Goldman, Christoph Jörg, Christopher Clements, Carolyn Hepburn
Med staten som prevensjonsmiddel

Ettbarnspolitikken ble opprettet i 1979 for å begrense befolkningsvekst og fremme økonomisk utvikling i Kina. Politikken ble strengt håndhevet og innebar blant annet statlige aborter og sterilisering, og noe man estimerer har ført til 400 millioner forhindrede fødsler. Etter å ha fått sitt første barn bestemmer regissør Nanfu Wang seg for å undersøke sin egen families fortid under ettbarnspolitikken. Med et våkent blikk for strukturelle problemer undersøker Wang og medregissør Jialing Zhang det nasjonale traumet fra perspektivene til de som ble ofre for politikken, og de som måtte håndheve den.

ONE CHILD NATION er full av sjokkerende vendinger og blir fortalt med dybde og balanse. Journalister, foreldre og aktivister får komme til orde, og sammen maler de et mørkt, men nyansert bilde av konsekvensene av ettbarnspolitikken. Nanfu Wang (HOOLIGAN SPARROW, BIFF 2016) er en av dokumentarverdenens fryktløse regissører, og ONE CHILD NATION har blitt omtalt som den definitive dokumentaren om Kinas ettbarnspolitikk etter den vant juryprisen i Sundance og har turnert filmfestivaler verden over.

Nanfu Wang, Jialing Zhang

Nanfu Wang (Kina/USA), Jialing Zhang (Kina/USA) Wangs filmografi: I AM ANOTHER YOU (2017), HOOLIGAN SPARROW (BIFF 2016). Zhangs filmografi: COMPLICIT (2017)