BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
sea of shadows.jpg

Sea of Shadows

ORIGINALTITTEL:
Sea of Shadows
Østerrike/ 2019/ 1 t. 44 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk
UNDERTEKSTER:
delvis engelsk
MEDVIRKENDE:
Andrea Crosta, Carlos Loret de Mola, Cynthia Smith, Jack Hutton
REGI:
Richard Ladkani
FOTO:
Richard Ladkani
PRODUSENT:
Walter Köhler, Wolfgang Knöpfler
En actionfylt dokumentar om kampen for å redde verdens minste hval fra utryddelse

Vaquitaen er en liten tannhval i nisefamilien som kun finnes i Californiabukten i Mexico. Her lever også totoabaen, en ørnefisk som er gjenstand for overfiske fordi svømmeblæren dens er svært ettertraktet som et naturpreparat på den kinesiske svartebørsen. Den ulovlige jakten på totoabaen har katastrofale konsekvenser for vaquita-bestanden, som er faretruende lav og stadig synkende. I denne actionfylte dokumentarfilmen skildrer regissør Richard Ladkani kampen for å redde vaquitaen samtidig som han gir oss et innblikk i de lyssky økonomiske kretsløpene som truer med å utrydde arten for godt.

Her møter vi både miljøaktivistene som risikerer livet for å forhindre verdens minste hval i å dø ut, og meksikanske narkokarteller og kinesiske smuglere som tjener store penger på totoaba-fiske. Ladkanis engasjerte skildring av de komplekse og destruktive ringvirkningene av denne industrien gjør SEA OF SHADOWS til en medrivende og opprørende miljøthriller av samme støpning som publikumsfavoritten THE COVE (BIFF 2009).

--

SEA OF SHADOWS har også en gratisvisning i Universitetsaulaen onsdag 25. september kl 16:00. Les om visninger i Universitetsaulaen her.

Richard Ladkani

Richard Ladkani (Østerrike) Filmer i utvalg: THE IVORY GAME (2016), GAS MONOPOLY (2011), KALLAWAYA - NATURHEILER IN DEN ANDEN (2006), THE DEVIL’S MINER (2005)