BIFF 2021: 20.-28. oktober
Cinema Extraordinaire
dark dark man.jpg

A Dark, Dark Man

ORIGINALTITTEL:
Chyorniy, chyorniy chelovek
Kasakhstan/ 2019/ 2 t. 8 min.
SPRÅK:
kasakhisk/russisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Daniyar Alshinov, Dinara Baktybayeva, Teoman Khos
REGI:
Adilkhan Yerzhanov
MANUS:
Adilkhan Yerzhanov, Roelof Jan Minneboo
FOTO:
Aydar Sharipov
PRODUSENT:
Serik Abishev, Olga Khlasheva
Mord og korrupsjon på den kasakhstanske landsbygden

En ung gutt har blitt myrdet i en liten landsby i Kasakhstan. Detektiv Bekzat ønsker at saken blir løst raskest mulig, og lokalt politi har tross alt funnet en passende gjerningsmann. Men så dukker journalisten Ariana opp og stikker kjepper i hjulene på de gjennomkorrupte planene. Bekzat blir tvunget til å la henne følge etterforskningsarbeidet, som da for første gang i karrieren hans må utføres i henhold til protokoll. I et forsøk på å oppklare en sak der den påståtte gjerningsmannen åpenbart er uskyldig, må han først erkjenne at han selv er en del av den onde sirkelen av korrupsjon og vold.

A DARK, DARK MAN er et like mørkt og nydelig fotografert epos som Adilkhan Jerzjanovs forrige spillefilm, THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD (BIFF 2018). Der sistnevnte var en Camus-referanse, er det her Montesquieus ideer om at lover må ses i sammenheng med samfunnets sosiale og historiske forhold som danner grunnlaget for fortellingen om en korrupt politimann som blir tvunget til å betrakte seg selv og sine handlinger utenfra.

Adilkhan Yerzhanov

Adilkhan Jerzjanov (Kasakhstan) Filmografi: THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD (BIFF 2018), NIGHT GOD (2018), THE PLAGUE AT THE KARATAS VILLAGE (2016), THE OWNERS (2014), CONSTRUCTORS (2013), RIELTOR (2011)