BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
first love.jpg

First Love

ORIGINALTITTEL:
Hatsukoi
Japan / Storbritannia/ 2019/ 1 t. 48 min.
SPRÅK:
japansk/mandarin
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Sakurako Konishi, Masataka Kubot, Shota Sometani, Nao Ohmori
REGI:
Takashi Miike
MANUS:
Masa Nakamura
FOTO:
Nobuyasu Kita
PRODUSENT:
Jeremy Thomas, Muneyuki Kii, Misako Saka
TEMA:
Midnatt
En ny film fra den uniike Takashi Miike

En bokser med hjernesvulst, en korrupt politimann med kronisk uflaks, en gangster som har sett for mange yakuza-filmer, en énarmet leiemorder, en udødelig femme fatale og en prostituert som forfølges av et halvnakent spøkelse, er blant figurene vi møter i Takashi Miikes nye opus. FIRST LOVE er en spinnvill og tvers igjennom underholdende actionfilm fra Tokyos kriminelle underverden, hvor et ungt par opplever sitt livs mest dramatiske natt når de blir innblandet i smuglingen av et parti heroin.

Med sin forkjærlighet for brutal vold og absurd humor, er den alltid like produktive Miike en av verdens mest særpregede filmskapere. Etter å ha laget over hundre spillefilmer skulle man kanskje tro den japanske veteranen hadde mistet noe av sin lidenskap og entusiasme, men her er han tilbake i toppform med en uforskammet frisk og overskuddspreget actionkomedie (skjønt, «tilbake» er kanskje feil ord når man snakker om en regissør som har laget minst to filmer i året siden 1991). FIRST LOVE er Miikes beste og mest tilgjengelige film på mange år.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Takashi Miike

Takashi Miike (Japan) Filmer i utvalg: SHIELD OF STRAW (BIFF 2013), ICHIMEI (2011), YAKUZA HORROR THEATER (2003), ICHI THE KILLER (2001), AUDITION (1999), SHINJUKU TRIAD SOCIETY (1996)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: