BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
a donkey called geronimo.jpg

A Donkey Called Geronimo

ORIGINALTITTEL:
Der Esel hieß Geronimo
Tyskland / Sveits/ 2018/ 1 t. 20 min.
SPRÅK:
engelsk/tysk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Bimsara Pasqual, Olaf Kienke, Lars Lieberich, Rüdiger Fleck, Tonco Sander
REGI:
Arjun Talwar, Bigna Tomschin
MANUS:
Bigna Tomschin
FOTO:
Arjun Talwar
PRODUSENT:
Arjun Talwar, Bigna Tomschin
TEMA:
Hav
Det tapte paradis

Myte og virkelighet overlapper i den spennende og elegiske dokumentarfilmen A DONKEY CALLED GERONIMO. Her møter vi en gruppe sjømenn som tidligere bodde på en liten øy i Østersjøen, et vakkert og unikt sted hinsides storsamfunnets normer og regler – nærmest et fjernt paradis. Sakte, men sikkert utviklet imidlertid drømmen seg til å bli uten bærekraft og de måtte «på land». Når vi treffer sjømennene lever de i rustne båter i havna på fastlandet, mens de kaster stjålne blikk over på øyen som kan skimtes i det fjerne og mimrer om den gode tiden som nå ugjenkallelig er forbi.

Mennene vi møter i Arjun Talwar og Bigna Tomschin første helaftens dokumentarfilm er en broket forsamling sjeler, mange av dem ganske så slitne, som aldri har maktet å komme seg videre i livet etter at utopien deres kollapset. A DONKEY CALLED GERONIMO er en karakterstudie, et portrett av et samfunn utenfor samfunnet og en skildring av hvordan mennesker kan la seg fange av en idé – og aldri makte å bryte fri.

Arjun Talwar, Bigna Tomschin

Arjun Talwar (India), Bigna Tomschin (Sveits) A DONKEY CALLED GERONIMO er Talwars første helaftens dokumentarfilm. Tomschins filmer i utvalg: PARENTS (2019), LETTERS TO A. (2019), STRANGERS (2017)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: