BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
zombi child.jpg

Zombi Child

ORIGINALTITTEL:
Zombi Child
Frankrike/ 2019/ 1 t. 43 min.
SPRÅK:
engelsk/fransk/Haitisk (kreolsk)
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Louise Labeque, Wislanda Louimat, Katiana Milfort, Mackenson Bijou, Adilé David
REGI:
Bertrand Bonello
MANUS:
Bertrand Bonello
FOTO:
Yves Cape
PRODUSENT:
Bertrand Bonello
Historiens spøkelse versus historiens zombie

I 1962 vekkes en mann opp fra de døde på Haiti, bare for å bli forvist til et liv i slaveri på en sukkerplantasje. 55 år senere, på en prestisjefylt kostskole i Paris, betror en jente en gammel familiehemmelighet til sine nye venner. Fellesnevneren for de to historiene er voodoo, og etter hvert smelter de to tidsplanene sammen til en zombiefortelling helt utenom det vanlige. ZOMBI CHILD er en film om kolonialisme og kulturell appropriasjon, hvor fortidens synder vender tilbake for å ta sin hevn på samtiden.

De vandøde vi møter i Bertrand Bonellos nye film tilhører en annen rase enn de vi finner i THE NIGHT OF THE LIVING DEAD. Dette er en film som tar haitisk kultur på alvor, og som bruker haitisk folketro og historie som utgangspunkt for en grøsser med samfunnskritisk brodd og en rik idéhistorisk klangbunn. Kombinert med en uhyggelig atmosfære og et knippe genuint forstyrrende scener, gjør dette ZOMBI CHILD til en usedvanlig smart og interessant zombiefilm fra regissøren av HOUSE OF TOLERANCE og NOCTURAMA.

Bertrand Bonello

Bertrand Bonello (Frankrike) Filmer i utvalg: NOCTURAMA (2015), SAINT LAURENT (2014), INGRID CAVEN, MUSIQUE ET VOIX (2012), DE LA GUERRE (2008)