BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar
university of colonial thinking.jpg

The Art of Fallism - A University of Colonial Thinking

ORIGINALTITTEL:
The Art of Fallism - A University of Colonial Thinking
Norge/ 2019/ 1 t. 11 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
REGI:
Aslaug Aarsæther, Gunnbjörg Gunnarsdottir
MANUS:
Aslaug Aarsæther
PRODUSENT:
Ingvild Aagedal Skage, Wisaal Abrahams
Opprøret som startet #FeesMustFall-bevegelsen i Sør-Afrika, fortalt av aktivistene selv

Wandile studerer ved et dyrt universitet i Sør-Afrika, dominert av hvite mennesker. Apartheid er over, men bildet av en regnbuenasjon er ikke reelt. Som svart transperson føler Wandile seg fremmedgjort, og når et massivt studentopprør sparkes i gang på universitetet i 2015 – med kvinner, skeive og transpersoner i spissen – blir hen med. Sammen kjemper de for avkolonisering av universitetet, men det tar ikke lang tid før aksjonene deres utvikler seg til en nasjonal protestbevegelse for gratis utdannelse. Aktivistene vil at alle former for undertrykkelse i den tidligere apartheidstaten skal opphøre, én gang for alle.

Etter hvert opplever Wandile at bevegelsen vender seg mot dem, og hen frykter at deler av aktivistgruppen ikke har plass til transpersoner likevel. Plutselig står de i sentrum for angrep fra universitetsledelsen, politi og det militære, samtidig som det vokser frem indre konflikter i gruppen. THE ART OF FALLISM er en kunstnerisk dokumentarfilm om opprøret som startet #FeesMustFall-bevegelsen i Sør-Afrika.

-

Festivalgjest: Regissører Aslaug Aarsæther og Gunnbjørg Gunnarsdottir, og produsent Ingvild Aagedal Skage, klipper Selim Mutic

Aslaug Aarsæther, Gunnbjörg Gunnarsdottir

Aslaug Aarsæther (Norge), Gunnbjörg Gunnarsdottir (Norge) THE ART OF FALLISM er deres første helaftens dokumentarfilm sammen.