BIFF 2021: 20.-28. oktober
Norsk dokumentar
gåten christina.jpg

Gåten Christina

ORIGINALTITTEL:
Gåten Christina
Norge/ 2019/ 57 min.
SPRÅK:
norsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Christina
REGI:
Pål Winsents
MANUS:
Pål Winsents
FOTO:
Pål Winsents
Personlighetens puslespill

Gjennom 24 år har dokumentarfilmskaper Pål Winsents (KULE KURT – COWBOYEN FRA OSTERØY, BIFF 2018) filmet sin niese Christina mens hun prøver å navigere seg gjennom tilværelsen med diagnosen Kleefstra syndrom. Den sjeldne genetiske sykdommen fører til læringsvansker og redusert kognitiv atferd, og har gitt Christina en utfordrende reise gjennom mange av livets forskjellige arenaer. Men er 24 år lang nok tid til å knekke koden om hvem eller hva et individ er?

GÅTEN CHRISTINA er et lekent og varmt forsøk på å besvare dette spørsmålet. Filmskaperne har prøvd å nøste opp i faktorene som har gjort Christina til det mennesket hun er i dag, og gir oss et innblikk i hovedpersonens møter med skolesystemet og arbeidslivet. Resultatet er et jordnært og oppriktig portrett av et unikt individs opplevelse av virkeligheten, som på empatisk vis setter søkelys på utfordringene personer med psykisk utviklingshemming støter på i hverdagen.

-

Festivalgjest: Regissør Pål Winsents

Pål Winsents

Pål Winsents (Norge) Filmer i utvalg: KULE KURT 2 – COWBOYEN DRAR TIL HOLLYWOOD (BIFF 2019), KULE KURT – COWBOYEN FRA OSTERØY (BIFF 2018), SYKT MØRKT (2014), SØRLANDSREFSEREN (2013), FÅ MEG FRISK! (2010), VÆREKRAFT (2009)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: