BIFF 2021: 20.-28. oktober
ORIGINALTITTEL:
Celle que vous croyez
Frankrike/ 2019/ 1 t. 42 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
norsk
MEDVIRKENDE:
Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil, Marie-Ange Casta, Guillaume Gouix
REGI:
Safy Nebbou
MANUS:
Safy Nebbou, basert på en bok av Camille Laurens
FOTO:
Gilles Porte
PRODUSENT:
Michel Saint-Jean
Fatal fransk Facebook-flørt

Den 50 år gamle universitetsprofessoren og skilte tobarnsmoren Claire oppretter en falsk Facebook-profil for å cyberstalke eks-elskeren Ludo. Etter hvert blir hun mer og mer oppslukt av sitt 25-årige online-alter ego Clara, og innleder en intens e-romanse med Ludos unge, kjekke assistent Alex.

Juliette Binoche leverer en stjerneprestasjon i den uforutsigbare sjangerleken FORFØRT. Dette er en film full av overraskende vendinger, som i det ene øyeblikket ser ut til å utvikle seg til å bli en romantisk komedie, før den i neste kast er på vei inn i klassisk Hitchcock-terreng. Safy Nebbou har laget en rik, kompleks film, som retter fokus mot samfunnets moralistiske blikk på kvinners sosiale og seksuelle oppførsel, og fallgruvene ved moderne kommunikasjon. Det er likevel ingen tvil om at det er Binoche som er det store trekkplasteret her, noe filmskaperne åpenbart er fullstendig klar over, der de lar hennes ekspressive ansikt lyse opp lerretet mens hun bærer filmen fra scene til scene.

Alle førpremierer er med i konkurranse om Filmwebs publikumspris.
Stem på din favoritt her.

filmweb 2008 4f.png

SE FILMEN PÅ BIFF+

Safy Nebbou

Safy Nebbou (Frankrike) Filmer i utvalg: DANS LES FORÊTS DE SIBÉRIE (2016), COMME UN HOMME (2012) L'AUTRE DUMAS (2010), LE COU DE LA GIRAFE (2004)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: