BIFF 2021: 20.-28. oktober
Førpremiere
om det oandliga.jpg

Om det uendelige

ORIGINALTITTEL:
Om det oändliga
Norge / Sverige / Tyskland/ / 1 t. 16 min.
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Tatiana Delaunay, Martin Serner
REGI:
Roy Andersson
MANUS:
Roy Andersson
Ny film fra Roy Andersson – hva mer trenger du å vite?

OM DET UENDELIGE er en film om mennesker som strever med livets store spørsmål. Vi møter en prest som har mistet troen på Gud, foreldre som har mistet et barn, en mann som har fått beina sprengt bort av en mine, en ung mann som venter på kjærligheten, en person som har gått feil – og Hitler. Og siden det er en Roy Andersson-film vi har med å gjøre, formidles det hele via en serie stramt komponerte maleriske tablåer med nærmest spøkelsesaktig utseende figurer, som er fulle av finurlige bakgrunnsdetaljer som belønner publikums årvåkne blikk.

For til syvende og sist er alt man trenger å vite om denne filmen at den er regissert av Sveriges store mester. Siden SANGER FRA ANDRE ETASJE har Andersson utgjort en egen sjanger, og gjennom filmene DU LEVANDE og EN DUE SATT PÅ EN GREN OG FUNDERTE OVER TILVÆRELSEN har han finslipt et filmatisk uttrykk som ikke ligner noe annet. En Roy Andersson-film er en kontemplativ, morsom, forførende og tankevekkende kunstopplevelse, og den kompakte og filosofiske OM DET UENDELIGE er intet unntak.

Alle førpremierer er med i konkurranse om Filmwebs publikumspris.
Stem på din favoritt her.

filmweb 2008 4f.png

Roy Andersson

Roy Andersson (Sverige) Filmer i utvalg: EN DUE SATT PÅ EN GREN OG FUNDERTE OVER TILVÆRELSEN (2014), DU LEVANDE (BIFF 2007), SANGER FRA ANDRE ETASJE (2000), EN KJÆRLIGHETSHISTORIE (1970)