BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
matthias maxime.jpg

Matthias & Maxime

ORIGINALTITTEL:
Matthias et Maxime
Canada/ 2019/ 1 t. 59 min.
SPRÅK:
fransk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Harris Dickinson, Xavier Dolan, Alexandre Bourgeois
REGI:
Xavier Dolan
MANUS:
Xavier Dolan
FOTO:
André Turpin
PRODUSENT:
Xavier Dolan, Nancy Grant
Xavier Dolan er tilbake i form – både foran og bak kamera!

Maxime skal flytte til Australia, og hans siste uker hjemme i Quebec går med til å ta farvel med vennene og familiemedlemmene han ikke kommer til å se på lenge. Dette innebærer kvalitetstid med kompisgjengen, opprivende krangler med hans psykisk ustabile mor, og en uventet opplevelse med bestekompisen Matthias. Når søsteren til en felles venn overtaler dem til å kysse under en filminnspilling, begynner nemlig undertrykte følelser å boble til overflaten – spørsmålet er om de finner ut hva det betyr for dem før Maxime reiser.

Etter et par mindre vellykkede filmer, er Xavier Dolan tilbake i god gammel form med MATTHIAS & MAXIME. Dolan spiller selv rollen som Maxime i denne såre, morsomme og – på sitt eget klønete, gutteaktige vis – romantiske filmen om to barndomsvenner som til sin store overraskelse oppdager at de er interessert i hverandre som noe mer enn bare kompiser. Legg til to bifigurer som stjeler showet i hver eneste scene de er med i, og du har et underholdende og tidvis riktig så rørende comeback fra Canadas filmatiske vidunderbarn.

Xavier Dolan

Xavier Dolan (Canada) Filmer i utvalg: THE DEATH AND LIFE OF JOHN F. DONOVAN (2018), DET ER BARE VERDENS UNDERGANG (2018), MAMMA (BIFF 2014), TOM AT THE FARM (2013), LAURENCE ANYWAYS (2012), HJERTEBANK (BIFF 2010), I KILLED MY MOTHER (2009).

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: