BIFF 2021: 20.-28. oktober
Checkpoints
accused.jpg

The Accused - Dødelig blasfemi

USA / Storbritannia / Pakistan/ 2020/ 1 t. 17 min.
SPRÅK:
engelsk/urdu
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Khadim Hussain Rizvi, Asia Bibi, Patras Masih, Gulalai Ismail, Mashal Khan
REGI:
Mohammed Ali Naqvi
MANUS:
Mohammed Ali Naqvi
PRODUSENT:
Mohammed Ali Naqvi
TEMA:
BIFF+
En forstyrrende dokumentar om blasfemi og politikk i Pakistan

I Pakistan er det dødsstraff for blasfemi, og i denne forstyrrende dokumentaren møter vi fire mennesker som er dømt til døden for å uttale seg nedsettende om profeten Muhammed. Blant disse finner vi Asia Bibi, en kristen kvinne som hevder å være utsatt for falske anklager, og hvis sak ble gjenstand for stor internasjonal oppmerksomhet. Vi møter også menneskerettighetsaktivisten Gulalai Ismail, som blir truet på livet på grunn av sitt arbeid, og den religiøse lederen Khadim Hussain Rizvi, som aktivt bruker blasfemiparagrafen til å forfølge minoriteter og politiske motstandere som del av sin kampanje for å bli landets statsminister.

I THE ACCUSED bruker regissør Mohamed Naqvi sin unike innsikt i Pakistans politiske liv til å gi oss et innblikk i en offentlighet preget av hat og religiøs fundamentalisme. Dette er en viktig og skremmende film om hvordan populistiske politikere bruker religion og kulturelle tabuer for å polarisere befolkningen og skape en atmosfære av frykt som undergraver demokratiet.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Mohammed Ali Naqvi

Mohammed Naqvi (Canada/Pakistan/USA) Filmer i utvalg: INSHA’ALLAH DEMOCRACY (2017), AMONG THE BELIEVERS (2015), PAKISTAN’S HIDDEN SHAME (2014)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: