BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
dau natasha.jpg

DAU. Natasha

Ukraina / Tyskland / Russland / Storbritannia/ 2020/ 2 t. 25 min.
SPRÅK:
engelsk/russisk/ukrainsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Natalia Berezhnaya, Olga Shkabarnya, Vladimir Azhippo, Alexei Blinov, Luc Bigé
REGI:
Ilya Khrzhanovskiy, Jekaterina Oertel
MANUS:
Ilya Khrzhanovskiy, Jekaterina Oertel
FOTO:
Jürgen Jürges
PRODUSENT:
Sergey Adonyev
TEMA:
BIFF+
En orwellsk fabel om ondskapens banalitet og et glimt av et av vår tids største kunstprosjekter

Natasja og Olga jobber i kantinen på et hemmelig sovjetisk forskningsinstitutt. Blant forskerne finner vi en gjestende fransk vitenskapsmann, som er involvert i et mystisk prosjekt for å øke produktiviteten på arbeidsplassen. Etter at Natasja og franskmannen innleder en affære, får hun KGB på nakken – med drastiske, dehumaniserende konsekvenser.

DAU. NATASHA er en del av regissør Ilja Krsjanovskijs monumentale multimediaprosjekt DAU, som har pågått siden 2006, og som har som mål å gjenskape det psykologiske klimaet fra Stalin-tiden ved hjelp av installasjonskunst, teater, film og rollespill. NATASHA er en av et dusin filmer som er blitt produsert som en del av prosjektet, og den første som blir vist som et frittstående verk. Dette er en mørk og stemningsfull studie av ondskapens banalitet og den giftige paranoiaen som gjennomsyrer totalitære regimer, med usimulerte sexscener og brutal vold. Det er, med andre ord, ikke en film for alle, men tilhengere av avantgardistisk filmkunst og HBO-serien «Tsjernobyl» bør kjenne sin besøkelsestid.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Ilya Khrzhanovskiy, Jekaterina Oertel

Ilja Krsjanovskij (Russland), Jekaterina Oertel (Russland) Krsjanovskijs filmografi: DAU. DEGENERATION (2020), 4 (2005). DAU. NATASHA er Oertels regidebut.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: