BIFF 2021: 20.-28. oktober
Documentaire Extraordinaire
if it were love.jpg

If It Were Love

ORIGINALTITTEL:
Si c'était de l'amour
Frankrike/ 2020/ 1 t. 22 min.
SPRÅK:
engelsk/fransk/svensk
UNDERTEKSTER:
uten
MEDVIRKENDE:
Gisèle Vienne, Kerstin Daley-Baradel, Marine Chesnais
REGI:
Patric Chiha
MANUS:
Patric Chiha
FOTO:
Jordane Chouzenoux
PRODUSENT:
Charlotte Vincent
TEMA:
BIFF+
En ung dansetrupp, en magisk forestilling, en oppløsning av skillet mellom kunst og virkelighet

Gisèle Viennes «Crowd» er et usedvanlig cinematisk dansestykke. Forestillingen kan best beskrives som et rave party i slow motion, der dansernes kontrollerte bevegelser skaper en illusjon av at tiden går i sneglefart. Dette gir opphav til en spøkelsesaktig og hypnotisk atmosfære, og de gjenkjennelige små dramaene som spilles ut blant danserne på scenen får et fremmedgjørende og nærmest rituelt preg.

I Patric Chihas IF IT WERE LOVE følger vi en dansetrupp som turnerer med «Crowd», og får et innblikk i hva dette bemerkelsesverdige stykket gjør med de femten unge danserne på og av scenen. «Crowd» slipper nemlig ikke taket i utøverne etter at teppet har gått ned: Flere av dem opplever at rollefigurene deres begynner å leve sitt eget liv, samtidig som de tar med seg elementer av seg selv inn i dansen. IF IT WERE LOVE er en tankevekkende og uhyre stemningsfull dokumentar om en magisk danseforestilling og den flytende grensen mellom kunst og virkelighet. «Crowd» er co-produsert av BIT Teatergarasjen.

Visningen tirsdag 13. oktober blir innledet av Sven Åge Birkeland, BIT Teatergarasjen.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Patric Chiha

Patric Chiha (Østerrike) Filmografi: BROTHERS OF THE NIGHT (BIFF 2016), BOYS LIKE US (2014), DOMAINE (2009), HOME (2006), LES MESSIEURS (2005)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: