BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
influence.jpg

Influence

Canada / Sør-Afrika/ 2020/ 1 t. 45 min.
SPRÅK:
spansk/engelsk
UNDERTEKSTER:
norsk
REGI:
Diana Neille, Richard Poplak
MANUS:
Diana Neille, Richard Poplak
FOTO:
Glauco Bermudez, Mark Ó Fearghaíl
PRODUSENT:
Bob Moore, Neil Brandt
TEMA:
BIFF+
Den sanne og skremmende historien om hvordan reklamebransjen tok kontroll over politikken

INFLUENCE er historien om Tim Bell (1941–2019) som startet som reklamemann i byrået Saatchi & Saatchi før han ble en av Margaret Thatchers viktigste rådgivere og støttespillere, og deretter etablerte det innflytelsesrike konsulentselskapet Bell Pottinger. I denne skremmende og provoserende dokumentaren forteller Bell åpenhjertig om hvordan han brukte reklamebransjens triks for å manipulere opinionen og vinne politisk innflytelse både hjemme i Storbritannia og ute i verden. Vi får også høre historien om da han tøyet strikken for langt, og om raseopptøyene i Sør-Afrika som resulterte i Bell Pottingers kollaps.

Med en oppsiktsvekkende frittalende hovedperson, en parade av fascinerende arkivopptak, og et gresk kor av kunnskapsrike historikere og politiske rådgivere, er dette en uhyggelig informativ historietime om reklamens, konsulentbransjens og «den strategiske kommunikasjonens» rolle i moderne politikk. INFLUENCE tar oss med bak kulissene i den internasjonale toppolitikken, og viser oss at demokratiet sjelden er hva det selges inn som.

Tirsdag 13. oktober kl 16:00 blir det visning og samtale på Litteraturhuset i samarbeid med Kommunikasjonsforeningen Vestland. Les mer på facebook-eventet.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Diana Neille, Richard Poplak

Diana Neille (Sør-Afrika), Richard Poplak (Sør-Afrika) INFLUENCE er deres første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: