BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
great green wall.jpg

The Great Green Wall

Storbritannia/ 2019/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
bambara/engelsk/fransk/hausa/tigrinja
UNDERTEKSTER:
delvis engelsk
MEDVIRKENDE:
Inna Modja
REGI:
Jared P. Scott
MANUS:
Jared P. Scott, Alexander Asen, Charly Feldman, Sarah MacDonald, Pilar Rico
FOTO:
Tim Cragg
PRODUSENT:
Sarah MacDonald, Jared P. Scott, Nick North, Charly W. Feldman
En oppløftende musikalsk dokumentar om et ufattelig ambisiøst miljøtiltak

I 2007 startet Den afrikanske union arbeidet med «The Great Green Wall», et ambisiøst prosjekt der 21 land samarbeider om å konstruere en sammenhengende mur av vegetasjon på tvers av kontinentet. Målet er å stanse spredningen av ørken, og dermed forhindre sult, krig og andre humanitære katastrofer. I denne dokumentaren blir vi med musikeren og aktivisten Inna Modja på den 8000 kilometer lange reisen gjennom Sahel-regionen sør for Sahara, og blir kjent med noen av menneskene som prosjektet er ment å hjelpe.

I THE GREAT GREEN WALL møter vi blant annet tenåringsjenter som ble kidnappet av terrororganisasjonen Boko Haram og trent opp til å bli selvmordsbombere, og nybakte mødre i Niger, som har verdens høyeste fødselsrate. Alle menneskene Modja intervjuer har det til felles at vegetasjon og jordbruk spiller en avgjørende rolle for livene og mulighetene deres. Dette er en lærerik, håpefull og visuelt slående dokumentar, full av god musikk fra Modja og musikerne hun møter på sin ferd fra Senegal til Etiopia.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 18. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Jared P. Scott

Jared P. Scott (USA) Filmografi: THE AGE OF CONSEQUENCES (2016), REQUIEM FOR THE AMERICAN DREAM (2015), DISRUPTION (2014), DO THE MATH (2013)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: