BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
my tender matador.jpg

My Tender Matador

ORIGINALTITTEL:
Tengo Miedo Torero
Chile/ 2020/ 1 t. 33 min.
SPRÅK:
spansk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Alfredo Castro, Leonardo Ortizgris, Julieta Zylberberg, Sergio Hernández, Ezequiel Díaz
REGI:
Rodrigo Sepúlveda
MANUS:
Juan Elías Tovar, Rodrigo Sepúlveda, Pedro Lemebel
FOTO:
Sergio Armstrong
PRODUSENT:
Gregorio Gonzáez, Florencia Larrea, Lucas Engel, Alejandro Israel, Ezequiel Borovinsky, Diego Martínez, Jorge López Vidales
Et unikt LHBT-perspektiv på Chile under Augusto Pinochet

MY TENDER MATADOR er basert på Pedro Lemebels kritikerroste roman ved samme (engelske) navn, og skildrer forholdet mellom den kjekke geriljasoldaten Carlos og «La loca del frente», en aldrende homofil mann som kler seg i kvinneklær og livnærer seg ved å brodere duker for militærfruer. Året er 1986, stedet er Chile, og den marxist-leninistiske gruppen Carlos tilhører forbereder et attentat på president Augusto Pinochet. Gjennom «La locas» unike outsiderperspektiv, skildrer filmen ikke bare Pinochets autoritære regime gjennom en dramatisk periode, men også machokulturen som gjennomsyrer den latinamerikanske venstresiden.

Med Alfredo Castro i spissen for et stjernelag av skuespillere (Luis Gnecco er bare én av de dyktige birolleinnehaverne), er MY TENDER MATADOR et mørkt og samfunnskritisk drama om kjærlighet, intoleranse og LHBT-problemstillinger, som advarer mot å tro at kampen er vunnet fordi diktaturet er styrtet. Det har vært laget mang en spillefilm om Chile under Pinochet, men aldri en film som dette.

Rodrigo Sepúlveda

Rodrigo Sepúlveda (Chile) Filmer i utvalg: AURORA (2014), PADRE NUESTRO (2005), A THIEF AND HIS WIFE (2002), LA TRIBU DE LAS PALABRAS (2002)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: