BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
charlatan.jpg

Charlatan

Irland / Tsjekkia / Polen / Slovakia/ 2020/ 1 t. 58 min.
SPRÅK:
tsjekkisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Ivan Trojan, Josef Trojan, Juraj Loj, Jaroslava Pokorná
REGI:
Agnieszka Holland
MANUS:
Marek Epstein
FOTO:
Martin Štrba
PRODUSENT:
Šárka Cimbalová, Kevan Van Thompson
TEMA:
LHBT
En folkefiende

Spillefilmen CHARLATAN er inspirert av den sanne historien om naturmedisineren Jan Mikolasek (1889–1973), som viet sitt liv til å helbrede syke til tross for den enorme motbøren han møtte i både sitt private og offentlige liv. Mikolasek høstet også ære, berømmelse og rikdom som følge av sine uortodokse behandlingsmetoder, for til tross for at han manglet medisinsk utdannelse, kurerte han et bredt spekter av sykdommer over flere tiår, både før og etter andre verdenskrig. Både det nazistiske og det kommunistiske regimet ønsket å utnytte hans ferdigheter og tilby ham beskyttelse, men til hvilken pris?

Regissør Agnieszka Holland (JØDE I HITLERJUGEND, JAKTSESONG, DEN SORTE JORD) fortsetter sin utforskning av europeisk historie med denne utrolige fortellingen om outsideren med eksepsjonelle evner som ble stemplet som samfunnsfiende. CHARLATAN er et solid, vellaget og fascinerende drama om helsehjelp og heksejakt lagt til det totalitære kommunistiske Tsjekkoslovakia på midten av 1900-tallet.

Agnieszka Holland

Agnieszka Holland (Polen) Filmer i utvalg: DEN SORTE JORD (2019), JAKTSESONG (2017), IN DARKNESS (2011), JØDE I HITLERJUGEND (1990)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: