BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal dokumentar
other music.jpg

Other Music

USA/ 2019/ 1 t. 23 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Ezra Koenig, Tunde Adebimpe, Matt Berninger, Jason Schwartzman, Regina Spektor
REGI:
Puloma Basu, Rob Hatch-Miller
FOTO:
Puloma Basu, Rob Hatch-Miller, Mike Rossetti
PRODUSENT:
Puloma Basu, Rob Hatch-Miller
En hjertevarm nekrolog over platebutikkenes storhetstid

Sommeren 2016 stengte en av New Yorks mest innflytelsesrike og høyest elskede platebutikker dørene for godt. Other Music i Noho var mer enn bare en butikk som solgte cd-er, vinyl, kassetter og musikkmagasiner – det var et sted hvor band ble dannet, plateselskaper født og karrierer lansert. Internett var i sin spede start og det ble solgt plater som aldri før. Unge newyorkere oppdaget ny musikk i platebutikken, og Animal Collective, Yeah Yeah Yeahs, Vampire Weekend, The National, Interpol, TV On The Radio, Regina Spektor og William Basinski er bare noen av artistene som fikk sin start der.

I dag legges fysiske platebutikker, bokhandlere og videosjapper ned i et urovekkende tempo, og dermed forsvinner ofte også miljøene som har bygget seg opp rundt disse unike institusjonene. OTHER MUSIC viser hvilken betydning disse stedene har hatt, og hvordan den samme ånden kan leve videre i en digital verden. Denne sjarmerende dokumentaren er en bittersøt nostalgitrip om platebutikkenes storhetstid og en viktig påminnelse om betydningen av fysiske møtesteder.

Mandag 12. oktober blir det visning på Apollon med innledning ved Henrik Svanevik som podkastprodusent i Bergens Tidende og tidligere Roboteier, og Lene Bergmann som er daglig leder i kommunikasjonsbyrået Mannheimer. Facebookarrangementet finner du her.

OTHER MUSIC vises i samarbeid med Byarkitekten i Bergen. Les mer om samarbeidet her.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 13. til 31. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Puloma Basu, Rob Hatch-Miller

Puloma Basu og Rob Hatch-Miller (USA) Filmografi: OTHER MUSIC er Basu og Hatch-Millers første helaftens dokumentarfilm.

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: