BIFF 2021: 20.-28. oktober
Internasjonal fiksjon
yellow cat.jpg

Yellow Cat

ORIGINALTITTEL:
Sary mysyq
Frankrike / Kasakhstan/ 2020/ 1 t. 30 min.
SPRÅK:
kasakhisk/russisk
UNDERTEKSTER:
engelsk
MEDVIRKENDE:
Azamat Nigmanov, Kamila Nugmanova, Sanjar Madi, Yerzhan Zhamankulov, Yerken Gubashev
REGI:
Adilkhan Yerzhanov
MANUS:
Adilkhan Yerzhanov, Inna Smailova
FOTO:
Yerkinbek Ptyraliyev
PRODUSENT:
Serik Abishev, Olga Khlasheva
TEMA:
BIFF+
Den vakreste og morsomste kasakhstanske filmnerdkomedien du kommer til å se i år

I denne skrudde kasakhstanske krimkomedien møter vi Kermek som nettopp har sluppet ut av fengsel, og umiddelbart tar fatt på arbeidet med å virkeliggjøre sin drøm om en egen kino høyt oppe i fjellene der ingen skulle tru at nokon kunne vise film. Filmnerden Kermek er 110 % dedikert til oppgaven, og sammen med den vakre Eva legger han ut på en reise som er like full av filmreferanser som av absurde situasjoner, korrupte politimenn og hensynsløse gangstere. Vil Kermek noen gang få realisert drømmen om en kino i fjellene eller vil hans gamle synder innhente ham langs den endeløse kasakhstanske landeveien?

I en tid der koronaviruset har hensatt den globale kinobransjen i en historisk unntakstilstand, er YELLOW CAT en kjærkommen vitamininnsprøytning av pur filmlidenskap. Med sin underfundige komikk, velkomponerte landskapstablåer og en hovedperson som er fullstendig besatt av Jean-Pierre Melvilles LE SAMOURAI, er dette en sentralasiatisk westernkomedie som forener den visuelle stilen fra Adilkhan Jerzjanovs tidligere filmer med Emir Kusturicas sans for humor.

EKSTRAVISNINGER:

Mandag 12. oktober kl 14:40 i Tivoli.

Tirsdag 13. oktober kl 16:50 i Tivoli.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020.

SE FILMEN PÅ BIFF+

Adilkhan Yerzhanov

Adilkhan Jerzjanov (Kasakhstan) Filmer i utvalg: A DARK, DARK MAN (BIFF 2019), THE GENTLE INDIFFERENCE OF THE WORLD (BIFF 2018), NIGHT GOD (2018), THE PLAGUE AT THE KARATAS VILLAGE (2016), THE OWNERS (2014)

LIKER DU DENNE, ANBEFALER VI: